Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Gyerekrajzok díszítik a felújítás alatt álló Ferenc teret

Szaghmeiszter Máté- 2016.06.24. 13:32
967
A Ferenc tér felújítása alatt, augusztus 31-ig tekinthető meg az a gyermekrajzokból álló kiállítás, amely a környékbeli gyerekek számára került meghirdetésre.

Forrás:ferencvaros.hu

Rendhagyó kiállítás nyílt a Ferenc tér környékén. A Bubi állomás melletti kerítéselemeken található óriásplakátokon a Ferenc téri élmények által ihletett gyermekrajzok kerültek kiállításra. - írják a IX. kerület hivatalos oldalán.

Kulpinszky Eleonóra, a rajzpályázat ötletgazdája köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ilyen sok alkotás érkezett a pályázatra. Némelyik a jelenlegi Ferenc tér hatását mutatja, de vannak olyan elképzelések is, amelyek túlmutatnak egy játszótéren. A képviselő asszony elmondta: a játszócsütörtökök sem maradnak el, a felújítás miatt a Kerekerdő parkban kerülnek megrendezésre. Szeptembertől pedig egy megújult, megszépült teret vehetnek birtokba az itt élők.

Vincze Angéla a játszótér ábrázolásában a kutyasétáltatástól a babák levegőztetéséig számos elemet felfedezett, melyet a gyerekek változatos technikákkal ábrázoltak. A közelmúltban József Attila-díjjal kitüntetett művésztanár elmondta, hogy a 20 legjobb rajzot díjazták, de minden pályázó kap oklevelet, hiszen itt csak „nyertesek vannak”.

Hozzászólások