Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Gördülékenyebb lehet a parkolás, jönnek a megosztható helyek

Offmedia/MTI- 2016.09.20. 09:29
1222
A parkolóhelyek Uberje úgy néz ki, hogy meghódítja a magyar fővárost is.

Forrás:Helstáb Laura

Parkolóhelyekre összpontosító észt startup vállalkozás indította el megosztáson alapuló (sharing economy) szolgáltatását Budapesten - olvasható a Népszabadság keddi számában.

A Barking lényege, hogy a regisztrált autós a társaság rendszerében szereplő, magánterületnek számító helyeken parkolhat. Már több parkolóház csatlakozott a rendszerhez, emellett irodaházak és társasházak jelentkezésében is bízik a cég - mondta a lapnak Horváth Andrea, a magyar egység marketingmenedzsere.

Ha egy ház mélygarázsából a lakók reggel elmennek dolgozni, akkor a szabadon maradt helyeket a Barking segítségével ki lehet adni, ami így bevételt hozhat tulajdonosának. Azok számára is lehetőséget nyújt ez a felállás, akik tartósan elköltöznek, s a lakásukat nem, de a parkolóhelyüket kiadnák. Tóth Balázs országmenedzser kiemelte, hogy a magánszemélyekkel való szerződés problémamentessége érdekében állásfoglalást kértek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amíg ez nincs meg, addig csak vállalatok és jogi személyek parkolóhelyeit adják ki. Alkalmazásukat naponta körülbelül 40-en töltik le.

Hozzászólások