Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Folytatódik a hőség

Szaghmeiszter Máté- 2016.06.23. 19:20
575
Holnaptól elsőfokú figyelmeztetés lép érvénybe a fővárosban.

Illusztráció a következő pár napról

Akár a 34 fok felé is kúszhat a holnapi maximális hőmérséklet a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint. Tarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén - ezt már a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága közölte a hőségre való reakcióként.

Az FKF Nonprofit Zrt.-nél csütörtök reggel óta fokozott a készenlét, a társaság locsolóautói folyamatosan, kétszer 12 órában locsolják a budapesti közúthálózatot.

A nappali műszakban a társaság mosó munkagépei elsősorban a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, így nem akadályozzák a forgalmat.

Mivel az útburkolat akár 50-60 Celsius-fokra is felhevülhet, az aszfaltra permetezett víz enyhíti a forróságot: egy időre 6-8 fokkal hűti le a burkolatot, emellett leköti a port és a polleneket, így csökkenti a hőérzetet, javítja a közérzetet. A BKV megrendelése alapján szükség esetén a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolják a villamossíneket a "kivetődés" megakadályozására.

Közölték: a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett strandok és fürdők "teljes felkészültséggel" várják a hűsölni vágyókat, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV-sugárzásra és a fokozott folyadékpótlás szükségességére.

Hozzászólások