Keresés
-18O
Budapest
2021.03.08., hétfő (Zoltán)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Felvonulást tartanak ma Budapesten a fogyatékossággal élők életminőségének javításáért

Felvonulást tartanak ma Budapesten a fogyatékossággal élők életminőségének javításáért

Helstáb Laura- 2016.05.29. 11:52
434
A 3. Rehab Critical Mass keretében felvonulást tartanak vasárnap 14:00 és 15:30 között a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javításáért, a résztvevők számától függően több helyen útlezárások lehetnek.

Forrás:MTI/Kovács Tamás

Immár harmadik alkalommal rendezik meg idén a fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik felvonulását. Az esemény célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, melyek haladéktalan megoldást igényelnek - olvasható a Facebook-eseménynél.

A résztvevők 12:00 és 14:00 között a Lánchíd utcai parkolóban és a Budavári Sikló előtti területen gyülekeznek, majd várhatóan 14 órától a Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca–Erzsébet tér útvonalon vonulnak fel.

A menet elindulásakor 14:00 és kb. 14:15 között a Clark Ádám téren néhány perces lezárásra lehet számítani, ami érinti a 16-os és a 105-ös autóbusz forgalmát is. A József Attila utca Nádor utca és a Széchenyi István tér közötti lezárásakor a 15-ös és a 115-ös autóbusz forgalmában néhány perces várakozás lehetséges – írja honlapján a BKK.

A Lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca útvonal lezárása esetén a 16-os és a 105-ös autóbuszt 14:00 és 15:30 között terelik, nem áll meg a Deák Ferenc tér M, a Széchenyi István tér, a József Nádor tér és a Hild tér megállókban. A Gyöngyösi utca M felé a Clark Ádám térig a menetrend szerinti útvonalon, majd a Lánchíd utca–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Astoria–Rákóczi út–szerviz út–Rákóczi út–Károly körút–Deák Ferenc tér módosított útvonalon halad.

Az Apor Vilmos tér felé a Deák Ferenc tértől a Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Apród utca–Lánchíd utca–Clark Ádám tér módosított útvonalon lehet majd eljutni a 16-os és a 105-ös autóbuszokkal.

Hozzászólások