Keresés
-18O
Budapest
2021.01.16., szombat (Gusztáv)

Feltuningolt 4-es 6-os villamosok járják a körutat

Offmedia- 2016.01.26. 14:32
508
Forgalomba állt az első két olyan Combino villamos, amelyeken telepítették a Futár utastájékoztató rendszert, valamint a fedélzeti térfigyelő kamerákat.
A Budapesti Közlekedési Központ keddi közleménye szerint a járművek teljesítették a nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által előírt legalább ezer kilométeres, utasok nélküli próbafutást. A két jármű forgalomba állításával párhuzamosan elkezdődik a többi Combino villamos szerelése, valamint hatósági vizsgáztatása is.

Bár a járművek a szükséges hatósági engedélyekkel már rendelkeznek, ennek ellenére a BKK a kezdeti időszakban továbbra is figyelemmel kíséri a villamosok közlekedését és a Futár működését. Az első két villamoson már kiépítették az utasteret figyelő kamerákat. Emlékeztettek, hogy a Combinókat eredetileg kamera nélkül rendelték meg, azonban később, épp a BKK közreműködése révén fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely 2011-től kép- és hangfelvételek készítésére jogosítja fel a közlekedési cégeket járműveiken. A kamerák felszerelésével a BKK arra számít, hogy az önmagában is visszatartó erővel fog bírni, azaz kevesebb erőszak, bántalmazás és rongálás lesz a járműveken.

Forrás: MTI

Hozzászólások