Keresés
-18O
Budapest
2021.03.02., kedd (Lujza)

Felfüggesztettre ítélték a fegyverrel pénzüket követelő párt

MTI- 2016.07.22. 11:17
462
Hol a pénzem?!?!

A kép csak illusztráció

Gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság egy párra, amely pár nappal ezelőtt a nő korábbi munkahelyén gáz-riasztófegyverrel követelte az elmaradt munkabért - közölte a fővárosi főügyész. Ibolya Tibor ismertette: a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt állította bíróság elé gyorsított eljárásban a 21 éves férfit és a 23 éves nőt.

A pár hétfő délután jelent meg a nő korábbi, V. kerületi munkahelyén, hogy az általa ledolgozott munkanapokért járó munkadíjat elkérje. Az egyik alkalmazott közölte velük, hogy nem kapott utasítást a cég vezetőitől a kifizetésre, így a pénz nincs előkészítve. A férfi ekkor telefonon beszélt a cégvezetővel, aki a hétre ígérte a munkabér kifizetését. A férfi azonban erre agresszívan reagált, indulatosan közölte az alkalmazottal, hogy ha nem kapják meg azonnal a pénzt, akkor elviszi az irodában lévő laptopokat és betöri az üzlet kirakatüvegét, majd elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét és azzal fenyegetőzött. A nő meg sem kísérelte megakadályozni társa fenyegető magatartását, Ibolya Tibor közlése szerint "támogató jelenlétével biztosította a férfi cselekményét". A pár végül pénz nélkül távozott a helyszínről.

Az V. kerületi rendőrkapitányság az elkövetőket 72 órán belül bíróság elé állította. A Pesti Központi Kerületi Bíróság megállapította a vádlottak bűnösségét, és a férfit 2 év, míg a nőt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását mindkettőjük esetében 4 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott büntetésének súlyosításért fellebbezett.

Hozzászólások