Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

Fél évet is csúszhat a 3-as metró pályafelújítása

Helstáb Laura- 2016.06.10. 13:44
505
Tarlós lezárta a felújított kocsik vitáját, de azt is bejelentette, hogy a metróvonal rekonstrukciós munkálatai akár fél évvel is később kezdődhetnek meg a tervezettnél.

Forrás:MTI

Egy héttel ezelőtt a DK azzal fenyegetőzött, hogy feljelentést tesz, amiért a 3-as metró Oroszországból megérkezett szerelvényei nem felújítottak, hanem újak - legalábbis a sajtóhírek erről tudósítottak -, amit azért nehezményeztek, mert a fővárosi közgyűlés a felújítás mellett döntött, holott a DK végig azt mondta, inkább vegyenek új kocsikat. Akkor Tarlós azzal reagált a dologra, hogy nem tud róla, hogy újak lennének a kocsik, de "Játékból tételezzük fel, hogy valóban újak, most akkor a város mikor jár jobban: ha a pénzéért felújítottakat kap vagy ha teljesen újakat?"

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a főpolgármester megerősítette, hogy a 3-as metró megérkezett prototípus szerelvénye nem új, hanem felújított. "A szerelvény darabjainak túlnyomó többsége új, de nem mindegyik, nem raktáron elfekvő szerelvényt szállítottak le,  joggal nevezhető felújítottnak" - mondta.

"Budapestnek örülnie kell, hogy a szerelvényprobléma megoldódik, és nem azon kell keseregnie, hogy jobb és szebb járművet kaptunk, mint amire számítottunk."

Tarlós István azt is bejelentette a sajtótájékoztatón, hogy csúszás lesz a 3-as metróvonal rekonstrukciós munkáinak megkezdésében, ami 45 nap és 6 hónap között ingadozhat. A felújítási munkák az eredeti tervek szerint novemberben kezdődtek volna.

Hozzászólások