Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Ezeket a menhelyi kutyusokat (is) örökbe lehet majd fogadni a hontalan állatok világnapján

Ezeket a menhelyi kutyusokat (is) örökbe lehet majd fogadni a hontalan állatok világnapján

Helstáb Laura- 2016.08.11. 15:11
879
Rendkívüli örökbefogadó napot szervez augusztus 13-án, a hontalan állatok világnapján a budapesti Rex Kutyaotthon Alapítvány, hogy minden védence gazdára találjon.

Forrás:Rex Kutyaotthon Alapítvány

A leendő gazdák új, négylábú társukkal oktatóprogramokon vehetnek részt, valamint egy havi kutyatáppal és ajándékokkal is kedveskedik nekik az alapítvány.

A kutyákat a menhelyen már beoltották, ivartalanították és megkapták a mikrocsipjüket is.

A Rex Állatszigeten szombaton délelőtt az állatok örökbefogadásáról szóló tájékoztatóval indul a program, majd a Rex Tanoda és az alapítvány önkéntesei kutyaiskolai foglalkozást tartanak az állatoknak, hogy a leendő gazdák láthassák, milyen a kutyás élet. Kora délután az ivartalanítás fontosságáról lesz előadás, valamint a rendezvény ideje alatt kutyakozmetikusok is megszépítik majd az ebeket.

Az örökbefogadható kutyusuk rövid jellemzésükkel együtt már a héten felkerülnek az állatotthon Facebook-oldalára, így a gazdik előre is kinézhetik leendő kedvencüket. Az örökbefogadás és a programok helyszíne a Rex kutyaotthon: 1048 Bp. Óceánárok utca 33.

A hontalan állatok világnapja az Egyesült Államokból, 1992-ben indult kezdeményezés, célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és a megoldáshoz szükséges összefogásra.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások