Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Esőben is meg lesz tartva a Nemzeti Vágta

MTI- 2016.09.17. 11:34
913
Koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 71 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délelőtt a kilencedik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén. A programokat rossz időben is megtartják.

Forrás:Facebook/Nemzeti Vágta

A verseny a kishuszár vágta, a 71 versenyző település és a fogatvágta előfutamaival veszi kezdetét szombat délután. A programot többek közt történelmi lovas gála, mesehősök vágtája, méneshajtás és egyéb lovas bemutatók színesítik.

A közmédia sátraiban egész nap várják az érdeklődőket családi programokkal, közönségtalálkozókkal. Este a versenypálya mellett kialakított Vágtadombon Kassai Lajossal, A Lovasíjász című film főszereplőjével hallgathat beszélgetést a közönség, majd levetítik a Kaszás Géza rendezésében készült filmet is.

Vasárnap sor kerül a további versenyekre, a középdöntőkre, valamint a nemzetközi futam és a Nemzeti Vágta döntőjére. A Vágta részletes programja itt megtekinthető.

A Vágta és a mobilitási hétvége programja miatt jelentős lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani a hétvégén, vasárnap késő estig Budapest belvárosában. Teljes hosszában lezárják az Andrássy utat, emellett korlátozzák az autóforgalmat a Hősök terén és a Dózsa György úton. Mindez számos közösségi közlekedési járatot érint, köztük az M1-es metrót is.

A lezárások miatt változik a 20E, a 30-as, a 30A, a 46-os, a 98-as, a 105-ös, a 181-es, a 230-as, a 979-es és a 980-as buszok, valamint a 70-es, a 75-ös és a 78-as trolibuszok közlekedése.

Ha biztonsági okokból szükséges, akkor a hétvégén lezárhatnak több állomást a kisföldalatti vonalán, ez esetben az M1-es metró az adott állomáson megállás nélkül áthalad - olvasható a közleményben. A Nemzeti Vágta idején - az utasforgalom nagyságának függvényében - a kisföldalatti a megszokottnál sűrűbben közlekedik.

A hétvégén számítani kell arra is, hogy pályakarbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a 3-as metró helyett a Deák Ferenc tér és Újpest-Központ között: az M3-as jelzésű busz a Deák Ferenc tér és Újpest-Központ, az M3A pedig a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között jár.

Hozzászólások