Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Emberi csontokat találtak az Újpesti piac átépítése során

Offmedia- 2016.04.25. 17:36
1220
Vélhetően második világháborús katonák maradványai kerültek elő a fővárosban, az Újpesti piac építkezési munkálatai során.

A kép csak illusztráció
Forrás:Patrick Pleau/dpa/Corbis

Az Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. pénteken tett bejelentést az Újpesti Rendőrségen, amely szerint emberi maradványokra bukkantak az építkezés során. A kivitelező tájékoztatása szerint a távhővezeték nyomvonalán feltehetően emberi csontot, ruhamaradványt, valamint egy katonai kulacsot találtak.

A csontok eredetének tisztázása érdekében a rendőrség helyszíni halottszemlét tartott, amelynek során megállapították, hogy csontok háborús eredetűek, így a helyszínt átadták a Honvédelmi Minisztérium (HM) Kegyeleti Csoportjának - tették hozzá.

A HM az MTI megkeresésére azt közölte: szakértőik hétfőn megkezdték a helyszíni vizsgálatokat. Az elsődleges információk szerint feltehetően több egykori szovjet katona maradványai kerültek elő. További részleteket egyelőre nem közölt a tárca. A vizsgálatok nagyjából egy hétig tarthatnak.

Wintermantel Zsolt, a kerület fideszes polgármestere Facebook-oldalán azt írta, hogy egyes források szerint a szovjetek géppuskafészket telepítettek a főplébánia tornyába a második világháborúban.

(MTI nyomán)

Hozzászólások