Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Előzetes letartóztatásban a pakisztáni férfi, aki kirabolt egy nőt Budapesten

MTI- 2016.06.20. 13:00
540
Előzetes letartóztatásba került az a 20 éves pakisztáni férfi, aki a gyanú szerint a múlt héten késsel támadt egy fiatal nőre Budapesten azért, hogy az értékeit megszerezze.

Forrás:pixabay.com

A nyomozás adatai szerint csütörtök éjjel a VIII. kerületben a pakisztáni férfi egy késsel fenyegette meg a nőt, aki ennek hatására átadta neki az értékeit. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban másnap elfogták.

Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az ügyészi indítvány szerint a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, emellett a pakisztáni állampolgárságú férfi Magyarországon sem lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, sem jövedelemmel nem rendelkezik, ezért fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, a végzés azonban nem jogerős - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, a pakisztáni férfit korábban a határon fogták el tiltott határátlépés miatt. Menekültkérelmét elutasították, ez ellen fellebbezett, hat hónappal később Bicskére került, majd onnan érkezett Budapestre.

Hozzászólások