Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Életfogytiglant kapott a csepeli hajléktalangyilkos

Helstáb Laura- 2016.05.04. 12:25
454
Tényleges életfogytiglanra súlyosította az öt halálos áldozatot követelő csepeli hajléktalangyilkosságok vádlottjának, a szerb állampolgárságú B. Dragannak a büntetését szerdán jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla.

Az elsőrendű vádlott, B. Dragan 2007-től hajléktalanként élt Magyarországon a csepeli eperföldek környékén, és a vád szerint társaival 2010-ben megölte egy haragosukat, 2011-ben pedig egy család négy tagját. Az ügyészség szerint a csepeli hajléktalantábor közelében élő családból egy férfit, a feleségét, egyik fiukat és annak feleségét ölte meg B. Dragan és egyik hajléktalantársa, B. Zsolt másodrendű vádlott.

Helyszínelés a gyilkosságok után
Forrás:MTI/Szigetváry Zsolt

A nyomozás 2011. augusztus 3-án indult azért, mert egy csepeli sértettet elcsaltak a lakásáról, bántalmazták, elvették értékeit, és egy gödörbe vetették. A megkötözött, nyakig a földbe beásott férfinak sikerült kiszabadulnia. Ennek az ügynek a vizsgálata során derült fény a másik két, súlyosabb bűncselekményre. Az ügyben kilenc ember ellen emeltek vádat.

A másodrendű vádlottat szintén életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, őt a leghamarabb - az elsőfokú ítéletben szereplő 30 év helyett - 40 év múlva helyezhetik feltételesen szabadlábra. Az ítélőtábla több más vádlott esetében is súlyosította a Fővárosi Törvényszék korábbi döntését.

Hozzászólások