Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kerékpárosklub és a BKK

Szaghmeiszter Máté- 2016.03.03. 13:25
388
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kerékpárosklub és a Budapesti Közlekedési Központ, a fővárosi kerékpáros közlekedési feltételek javítása érdekében. Az együttműködés keretében a BKK partnerségben dolgozik a kerékpározás elterjedéséért tevékenykedő civil szervezetekkel, különösen a Magyar Kerékpárosklubbal, amely során a résztvevők rendszeres szakmai konzultációt folytatnak többek között a kerékpáros fejlesztéssel kapcsolatos programokról, koncepciókról és projektekről.

A résztvevők együttműködnek továbbá a MOL Bubi, a B+R parkolók és más közterületi kerékpárparkolók fejlesztését célzó intézkedések előkészítésében, illetve a budapesti kerékpározás népszerűsítésében, továbbá oktatási kampányok és programok kidolgozásában és szervezésében, valamint az ezekhez kapcsolódó kiadványok tervezésében és készítésében. A partnerség keretében a beruházásokat előkészítő különböző vizsgálatokban, így forgalomszámlálásokban, balesetelemzésekben, lakossági felmérések és közvélemény kutatások készítésében is együttműködnek.

Forrás:Fotó: Balázs Suhajda

Az együttműködés keretében közösen folytatják a STARS programot is. 2016. februárban sikerrel zárult a BKK részvételével lezajlott, 3 éves, STARS elnevezésű európai kutatás-innovációs projekt, amelynek keretében a programhoz évről évre egyre nagyobb számban csatlakozó iskolák tanárait, diákjait és szüleiket ösztönözték a fenntartható közlekedési módok igénybevételére, játékos formában ajánlva a közösségi közlekedés használatát, a gyaloglást, és a kerékpározást az iskolába járáshoz.

BKK

Hozzászólások