Keresés
-18O
Budapest
2021.01.21., csütörtök (Ágnes)

Egész nap sztrájkolnak ma az akcióban részt vevő pedagógusok

Helstáb Laura- 2016.04.20. 08:33
629
Elkezdődött a pedagógusok sztrájkbizottsága által meghirdetett egész napos sztrájk. Azt egyelőre nem tudni, hányan csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. A diákok felügyeletéről minden iskolában gondoskodnak, amelyik tanár nem sztrájkol, annak órát kell tartania.

Forrás:holtuntetunkma.hu

A pedagógusok sztrájkbizottsága ma egész napos sztrájkkal szeretné nyomatékosítani köveletéseit, többek között, hogy az állami intézményfenntartó központok biztosítsák az intézmények önállóságát, a pedagógusok kötelező óraszámát 22 órában határozzák meg, és fminőségi bérpótlékkal tüntessék ki az átlagon felüli munkateljesítményt.

Többször tárgyaltak a köznevelési államtitkárság képviselőivel, és bár a felek nyilatkozatai szerint több kérdésben közeledtek az álláspontok, nem tudtak megállapodni. Galló Istvánné, a PSZ elnöke "elfogadhatatlannak" nevezte a kormény javaslatait.

A sztrájk alatti elégséges szolgáltatásokról megállapodtak a felek: eszerint valamennyi iskolában biztosítanak felügyeletet és étkezést a gyerekeknek.

A munkabeszüntetéshez több szervezet csatlakozott. A sztrájkbizottság azt is kezdeményezte, hogy délben öt percig országszerte ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Ezzel azt szeretnék üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban.

A kormány többször hangoztatott álláspontja, hogy a közoktatásról a köznevelési kerekasztalon kell tárgyalni, ennek munkájában azonban a sztrájkbizottság tagjai - a meghívás ellenére - nem vesznek részt.

Hozzászólások