Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Dús, zöld fű, kondigépek, és érthetetlen padok - ilyen lett a megújult Nehru part

Dús, zöld fű, kondigépek, és érthetetlen padok - ilyen lett a megújult Nehru part

Helstáb Laura- 2016.09.14. 15:47
2634
Végre befejeződött a pesti Dunapart Petőfi híd és Bálna közötti felújítása: az eredmény extrém-biciklipálya, zöldfüvű, virágos park, szabadtéri kondigépek, korszerű játszótér és érthetetlenül ronda műanyag padok. A Nehru parton jártunk.

Sajnos egész nyáron át kiesett a körforgásból a IX. kerület egyik legnépszerűbb parkja, de megérte várni rá. A Petőfi hídtól a Bálnáig húzódó, gyönyörű kilátással rendelkező zöldterület a piknikezők, futók, sétálók kedvenc helye, és most gyönyörűen megújult, bár néhány furcsaságot is felfedeztünk benne.

Az egyik legnagyobb csapás a kutyásokat értini, ugyanis a zöld szigetek minden szegletében tábla figyelmeztet arra, hogy tilos kutyát vinni a parkba - egy előírás, amit valószínűleg senki nem fog betartani, mert a környéken mindenki itt sétáltatja a kutyáját. Bár a felújítás előtt már iszonyú lepukkant volt a park, és a félmeztelenül napozó hajléktalanok a póráz nélkül rohangáló kutyákkal karöltve riogatták el a megmaradt romok között piknikezőket, így sem fog működni a dolog, mert a kutyáknak kell mozogni, és máshol nincs ilyen jó kutyafuttató a környéken.

A hajléktalanok pedig egyszerűen átköltöztek a nem túl esztétikus és annál is kevésbé praktikus műanyag padokra, amiket a fapadok helyett raktak a parkba. Nemcsak az a baj velük, hogy rondák, hanem megáll bennük az eső, egy kisebb zápor után egész nap nem lehet rájuk ülni, és hamar koszolódnak is. Szóval ez még hagy némi kívánnivalót maga után.

A kertészeket viszont elismerő taps illeti: különleges díszfüvekkel és virágokkal megpakolt ágyásokkal, mindent behálózó öntözőrendszerrel és dús fűvel tették zöldebbé a parkot. A repedezett betonjárdák helyett aprókavicsos sétányok vezetnek át rajta, eltűntek az elvadult, bokros területek és kopár földfoltok.

A park másik ékessége az új játszótér lett: végig gumilappal borított, csúszdás, mászókás, akadálypályás, egy szóval minden, ami kell. A gyerekek biztonságára kerítés vigyáz, de a játszótér éjjel-nappal látogatható, nincs nyitvatartási ideje - a dohányzás bent természetesen tilos.

Mellette található a szintén felújított sportpálya és a kondigépek.

A Petőfi híd eddig kihasználatlan, és borzasztóan koszos pesti lábához pedig extrém gördeszka- és biciklipálya került, mindenféle ugratókkal és élénk társasági élettel.

Hozzászólások