Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Drogcsempészt értek tetten a budapesti reptéren (videó)

Offmedia- 2016.04.27. 18:21
369
Több mint fél tonna kat nevű kábítószert foglaltak le a rendőrök a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal értesítette a rendőrséget arról, hogy április 20-25. között két alkalommal összesen több mint fél tonna kábítószer érkezett Tanzániából egy XIII. kerületi cég címére. A rendőrség az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett egy 33 éves érdi férfit, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

A nyomozók hétfőn akkor érték tetten F. Jánost a repülőtér vámhivatalában, amikor az egyik csomag vám- és áfatartalmát akarta kifizetni. A gyanú szerint a férfi az átvett növényi törmeléket "zsályaként" küldte volna tovább Frankfurton keresztül Angliába.

A rendőrök a XIII. kerületi cég telephelyén körülbelül két kilogramm kábítószert, a gyanúsított lakásában nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le. A nyomozók kezdeményezték F. János előzetes letartóztatását.

Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt egy hétben három másik nyomozás is indult a kattal összefüggésben, a négy ügyben összesen másfél tonna kábítószert foglaltak le a rendőrök, amelynek összértéke mintegy 200 millió forint.

A police.hu oldalon olvasható tájékoztatás szerint a Magyarországon kevésbé ismert kat őshazája a trópusi Kelet-Afrika és az Arab-félsziget. Etiópia, Kenya, Szomália és Jemen egyes részein a katlevelek rágása több évszázados hagyomány. A szer használója egy-két órán belül izgalmat és eufóriát érez, ami a realitásérzék jelentős megváltozásához vezet. A fogyasztó vérnyomása és szívverése megugrik, jellemző a hiperaktivitás, az eufória és a megnövekedett libidó. Ezt egy csendesebb, befelé forduló szakasz követi, miután a szer hatása fokozatosan lecseng, amit nyugtalanság, ingerlékenység és melankólia, valamint kimerültség, depresszió is kísérhet. A katleveleket a bagóhoz hasonlóan rágják. Használói egyszerre 100-300 grammot vesznek magukhoz a szerből.

(MTI nyomán)

Hozzászólások