Keresés
-18O
Budapest
2021.03.08., hétfő (Zoltán)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • De mi köze a svéd körözött bűnözőnek az IKEA mélygarázsában lángoló autóhoz?

De mi köze a svéd körözött bűnözőnek az IKEA mélygarázsában lángoló autóhoz?

MTI- 2017.01.06. 12:45
1281
Bonyolultabb, mint gondolnád.

A rendőrök épp akcióztak tegnap, amikor feltűnt nekik a lángoló autó. Egy Svédországban gazdasági bűncselekmények miatt körözött férfit fogtak el szerdán Budapesten, a zuglói IKEA áruház mélygarázsában, és akkor vették észre a kigyulladt autót, ami miatt végül ki kellett üríteni az áruházat.

A bűnöző ellen ellen a svéd hatóságok 19 rendbeli gazdasági és pénzügyi bűncselekmény miatt európai elfogatóparancsot adtak ki. A 32 éves férfit előállították, és a magyar rendőrség a kiadatása kapcsán - bűnügyi őrizetbe vétele mellett - felveszi a kapcsolatot a svéd rendőrökkel.

A BRFK közleménye szerint a nyomozók a férfi elfogása után észrevették, hogy egy nem messze parkoló személygépkocsi motorteréből lángnyelvek csapnak fel. A rendőrök a mélygarázsban tartózkodókat felszólították, hogy haladéktalanul hagyják el a vészkijáraton a parkoló szintet, és értesítették a tűzoltókat, majd az áruházi biztonsági szolgálat munkatársaival közösen eloltották a gépkocsi motorterében keletkezett tüzet - írta a rendőrség.

Hozzászólások