Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Csökken a káosz a Széll Kálmán téren

Helstáb Laura- 2016.03.10. 13:56
450
Megkezdték az új táblák felszerelését a buszmegállókba, amelyek a jövőben a felújított Szél Kálmán téren közlekedő utasok jobb tájékoztatását segítik majd.

Forrás:BKK

Az új táblák legfontosabb előnye természetesen, hogy átláthatóak és több információt tartalmaznak, mint a korábbiak. A megálló neve mellett messziről látható rajtuk az azt érintő buszok száma, így a téren közlekedők könnyen megtalálják az általuk keresett buszokat, valamint azok menetrendjét - írja a BKK. A felújítás során kiemelt figyelmet fordítanak az akadálymentesítésre, ezért a menetrendek a kerekesszékes utasok szemmagasságában helyezkednek el, és a táblák talpát is úgy alakították ki, hogy a babakocsi vagy kerekesszék véletlenül se ütközhessen bele.

Az új típusú megállótáblákat már láthatjuk a Ferencek terén és a Határ úti végállomáson, a Széll Kálmán tér után pedig fokozatosan ezekre váltanak majd az összes nagyobb végállomáson és csomópontban is.

A Széll Kálmán téri oszlopok telepítése még folyamatban van, a következő napokban az új oszlopok mellett mobil táblák segítik a tájékozódást.

Hozzászólások