Keresés
-18O
Budapest
2020.11.30., hétfő (András, Andor)

Csak az egyik futópályát használják a reptéren

Szaghmeiszter Máté- 2016.04.06. 12:54
398
Csak az egyik futópályát használják néhány hétig a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mert új műszeres leszállító rendszert (ILS) telepítenek - közölte a Budapest Airport szerdán.

Forrás:Budapest Airport Facebook

A tájékoztatás szerint április 7-től három hétre teljesen lezárják a budapesti repülőtér 2-es futópályáját, így a teljes forgalom ez idő alatt az 1-es pályán zajlik az új műszeres leszállító rendszer telepítése miatt. Április 7-én, csütörtök reggel 7 órától valamennyi repülőgép az 1-es futópályán száll le és fel. Az új műszeres leszállító rendszer a landoló repülőgépek személyzetét segíti éjszaka vagy rossz látási viszonyok között, hogy pontosan a futópálya küszöbe után érjenek földet biztonságosan.

A lezárás várhatóan április 29-én, pénteken délután 14 óráig tart, ezalatt a pályához kapcsolódó gurulóutak többsége is zárva lesz, mivel egy sor tervezett karbantartást erre az időszakra ütemeztek a Budapest Airport szakemberei. A háromhetes pályazár idején javítják a burkolatot, nagyszabású fénytechnikai karbantartást és lámpacseréket hajtanak végre. A repülőtér új, csúcstechnológiás műszeres leszállító rendszerének kiépítésének költsége 465 millió forint - tartalmazza a tájékoztatás.

MTI

Hozzászólások