Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Colleen Bell: Nem megyek sehova belátható időn belül

MTI- 2016.09.20. 13:55
751
Az amerikai nagykövet megcáfolta a távozásáról szóló pletykákat, amelyek több lapban is napvilágot láttak kedd délelőtt.

Forrás:MTI/Kovács Tamás

Nem megyek sehova belátható időn belül - nyilatkozta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet az MTI-nek a távozásáról szóló hírekre reagálva.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta: mindenképpen távozik a novemberi amerikai elnökválasztás után Budapestről Colleen Bell, és úgy tudják, a Barack Obama elnök által magyarországi misszióra 2014-ben kijelölt diplomata már néhány hete meghozta döntését, amelyet nem fog befolyásolni az sem, hogy ki lesz az Egyesült Államok új elnöke.

Colleen Bell mindezzel kapcsolatban kiemelte: a napilap nem kért reakciót a nagykövetségtől a cikkhez, máskülönben közölték volna, hogy "semmi sem állhat távolabb az igazságtól".

Mint mondta, november 8-án eldől, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke, akit januárban iktatnak be. Hozzátette: mint minden amerikai nagykövetet, őt is az elnök nevezte ki.

A diplomata hangsúlyozta: örömmel szolgálja hazáját budapesti amerikai nagykövetként, és addig tölti be a pozícióját, amíg csak lehetséges. "Még nem tudom, hol van a célvonal, de szándékomban áll átfutni rajta" - fogalmazott Bell.

Hozzászólások