Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Budapesti olimpia 2024: egyelőre nincs döntés a visszavonásról

MTI- 2017.02.22. 13:44
1331
A Fővárosi Közgyűlés egyeztetésre kérte fel a főpolgármestert a MOB-bal és a kormánnyal, van-e értelme fenntartani a pályázatot
A Fővárosi Közgyűlés határozatban kérte fel szerdán Tarlós István főpolgármestert, tárgyaljon a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) és a kormánnyal arról, hogy tekintettel "a megszűnt nemzeti egységre", van-e értelme fenntartani a budapesti pályázatot a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére.
A testület erről Kocsis Máté (Fidesz) önkormányzati és rendészeti tanácsnok, józsefvárosi polgármester előterjesztésének elfogadásával - 19 igen szavazattal, 8 nem ellenében - döntött.

A Fővárosi Közgyűlés a határozatban megállapította, hogy a pályázat mögött ez idáig fennállt nemzeti egység és konszenzus felbomlott, amelyért azokat a pártokat és politikusokat terheli felelősség, akik a korábbi években támogatták az olimpiarendezést, és "most alkalmi politikai haszonszerzés reményében korábbi véleményükkel szembefordultak, ezzel felszámolták a korábban fennállt politikai konszenzust, és elárulták a budapesti olimpia ügyét".

Borkai Zsolt beszél a közgyűlés előtt
Forrás:MTI Fotó: Illyés Tibor
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint az olimpiai pályázat kapcsán most az a kérdés, hogy az egység felbomlása után "fel tudunk-e állni a sérülés után".

Együtt küzdöttünk, felkészültünk, minden adott volt a sikerre, de a végső megmérettetés előtt megsérültünk - mondta Borkai Zsolt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, majd azt hangsúlyozva: el kell dönteni, hogy fel tudunk-e állni és túl tudunk-e lépni a sérüléseinken.

ha igen, van még miről beszélni - jelentette ki megjegyezve, hogy a kérdésben csapatra van szükség, közösen kell megtalálni a választ a mostani sérülés után. Borkai Zsolt azt kívánta, hogy ez így legyen, mert - mint mondta - ez szolgálja Magyarország érdekeit.

Hozzászólások