Keresés
-18O
Budapest
2021.01.27., szerda (Angelika)

Budapesten lesz a a következő eucharisztikus világkongresszus

Offmedia- 2016.01.31. 19:16
409
A 2020-as kongresszus helyszínét Ferenc pápa vasárnap délben jelentette be az idei kongresszust lezáró szentmisén.

A magyar delegáció tagjai ünnepelve fogadták a hírt a Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. eucharisztikus világkongresszuson, ahol a pápa videoüzenetben jelentette be, hogy 2020-ban Magyarországon ad majd otthon a kongresszusnak. A katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezik meg.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerint a Magyar Katolikus Egyház számára óriási jelentősége van annak, hogy Budapesten rendezik meg a következő eucharisztikus világkongresszust. A bíboros hangsúlyozta, hogy a budapesti kongresszus "bemutatkozás a világ előtt és nemcsak a világegyház, hanem a civil világ előtt is".

A kongresszust négyéves felkészülés előzi majd meg, melynek során meghatározzák a rendezvény pontos témáját, teológiai bizottságot alakítanak, vallásos, felkészülő összejöveteleket szerveznek majd.  "Nagyon komoly pasztorális előkészítésnek nézünk elébe, ezt kell majd teljes energiával szervezni" - mondta a bíboros.

Magyarország 2020-ban második alkalommal ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten megtartott 34. nemzetközi eucharisztikus kongresszus záró, a Hősök terén bemutatott szentmiséjén félmillió hívő vett részt.

MTI nyomán

Hozzászólások