Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Budapest részt vesz a világ legnagyobb ingatlanvásárán

MTI- 2017.02.09. 16:05
1622
Budapest újra részt vesz a világ legjelentősebb ingatlanpiaci szakkiállításán, a március 14. és 17. között a franciaországi Cannesban megrendezendő MIPIM-en

Azt a gondolatot akarják eljuttatni a befektetőkhöz, hogy a magyar fővárosban dübörög az ingatlanpiac és az elmúlt 6 évben olyan beruházások történtek, amelyekre érdemes odafigyelni.

A főváros a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogása keretében vesz részt az eseményen, amelyre mintegy 23 ezer érdeklődőt várnak.

Takács Ernő, a 19 legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztőt tömörítő IFK elnöke azt hangsúlyozta, hogy 2016-ban 2 milliárd eurónyi ingatlanfejlesztési tranzakció történt a fővárosban, ami háromszorosa a 2006-os értéknek.

Felméréseik szerint további bővülés várható 2017-ben, ugyanis tagvállalataik már eddig több mint egymillió négyzetméternyi ingatlanfejlesztést terveznek a fővárosban 1,7 milliárd euró értékben - mutatott rá.


Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa azt hangsúlyozta, hogy a nemzetközi zsűri döntése alapján a Liget-projekt bekerült a világ négy legelismertebb projektje közé, így esélyes a szakkiállítás nagydíjára a mega project kategóriában. Emellett a 2019-2020-ra elkészülő, több mint 200 milliárd forint értékű beruházás az egyetlen a négy közül, amely az Európai Unióban valósul meg.

Annak ellenére, hogy Magyarország képviseletében Budapest rendszeres résztvevője a kiállításnak, eddig csak 1999-ben díjaztak hazai projektet: a legjobb irodaház-felújítás kategóriában a Dózsa György úti ING/NN irodaház részesült elismerésben.

A Városliget Zrt. közleménye szerint óriási siker, hogy 18 év után újra a világ legjobbjai közé került egy magyar fejlesztés, ami nem csak Budapestnek elismerés, hanem a projektben közreműködő több száz hazai szakembernek is, akik bizonyították, hogy tudásuk, felkészültségük nemzetközi porondon is kiemelkedő.

Hozzászólások