Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Brutálisan megugrott Budapest népszerűsége

MTI- 2016.12.23. 08:25
2545
Idén és a karácsony előtti időszakban is igen nagy számú turistát vonzott a magyar főváros - mondta a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője.
Bán Teodóra közölte, hogy Budapesten ebben az esztendőben is csúcsokat döntött a látogatók száma; az adatok szerint a főváros tartani tudta a robbanásszerű növekedéssel járó 2015-ös tempót.

A szakember szerint Budapest vonzereje több komponensből áll: a város fekvése, kultúrája, kedvező elhelyezkedése Európa közepén mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a turisták egyik kedvenc desztinációja legyen.

Bán Teodóra kiemelte a Budapesti Tavaszi Fesztivált, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált és a Budapesti Nyári Fesztivált, hangsúlyozva: a magyar fővárosban minden évszakban akadnak olyan kulturális programok, amelyek miatt megéri idelátogatni.

A következő időszakra kitőzött cél, hogy az egy látogató által Budapesten átlagosan eltöltött 2,5 vendégéjszakát legalább 3,5-re növeljék - jelezte a BFTK ügyvezetője. Elmondása szerint ezt a célkitűzést számos beruházás, fejlesztés támogatja, amely egyébként a város lakóit is szolgálja.

Bán Teodóra kitért Budapest olimpiai pályázatának szerepére is: mint kiemelte, a magyar főváros rangját csak emeli, hogy olyan metropoliszokkal áll versenyben, mint Párizs és Los Angeles.

Hozzászólások