Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Bombafenyegetéssel akarta megúszni egy vádlott a tárgyalását

Offmedia- 2016.02.03. 14:19
431
A rendőrök már az épület előtt várták a bombarobbantással fenyegető vádlottat ma délelőtt a Fővárosi Törvényszéken.

A kép csak illusztráció
Forrás:MTI

A bíróságra idézett vádlott abban bízott, hogy a telefonhívása miatt elrendelt bombariadó miatt nem jut be az épületbe és büntetőügyének tárgyalása elmarad.

A férfi szerda reggel fél 8 körül telefonált be a rendőrségre, és a Fővárosi Törvényszéken élesített bombarobbantással fenyegetőzött. A hívást a rendőrök percek alatt lokalizálták és megállapították, hogy a IX. kerületi Boráros térről, egy közterületi telefonfülkéből érkezett. A IX. kerületi rendőrkapitányság a térfigyelő kamerák segítségével rögtön be is azonosította az elkövetőt. A hívás után a férfi elindult a Fővárosi Törvényszékre, ahová egy büntetőügyben 10 órára kitűzött másodfokú nyilvános ülésre vádlottként idézték.

A bíróság épületéig a rendőrök figyelték a férfi útját, majd a tárgyalóterem előtt várakozva elfogták. Az elkövető azonnal beismerte a fenyegetést. A rendőrök átvizsgálták és nem találtak nála semmilyen robbanóanyagot. A bíróság ezután a rendőri őrizetben lévő férfi ügyében a szerdára kitűzött nyilvános ülést megtartotta. A bíróságról a IX. kerületi rendőrkapitányságra viszik a férfit a rendőrök.

Forrás: MTI

Hozzászólások