Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Befejeződött az újpesti Görgey Artúr út felújítása

Offmedia- 2016.01.28. 15:50
575
Február 1-jén, hétfőn átadják a forgalomnak.

A több ütemben végzett felújítás befejeztével a Görgey Artúr úton új, végleges forgalmi rend lép életbe, valamint a közösségi közlekedési járatok is ehhez alkalmazkodva járnak majd. Február 1-jétől a 12-es és a 14-es villamosok teljes vonalán megindul az utasforgalmi próbaüzem. A villamosok teljes vonalon történő elindulásával egy időben a felújítás idejére ideiglenesen indított 270-es autóbusz közlekedését véglegesítik. A végleges forgalmi rend helyreállása mellett azonban a kivitelezési munkálatok kisebb volumenű feladatai, a forgalom fenntartása mellett és annak zavarása nélkül továbbra is folytatódnak.

Ez természetesen a felújítás előtti kép
Forrás:Google Street View

A Corvin utcai és a Deák Ferenc utcai villamosmegállókat összevonták, helyettük a Kiss Ernő utcánál alakítottak ki új megállót. Február elsejétől a 12-es villamos és a 270-es autóbusz Sződliget utca nevű megállóhelye Géza fejedelem térre, valamint a 12-es és a 14-es villamos Szent István tér – Újpesti piac megállóhelyének neve Szent István tér (Újpesti piac)-ra változik.

A felújítás során teljes szélességében megújult az út burkolata, valamint új, bazaltbeton burkolatú villamospálya épült, amelyen a személyautók is közlekedhetnek. Az út mellett aszfaltozott kerékpársáv, valamint az úttest két oldalán az eredeti kockakő burkolat felhasználásával parkolósávok létesültek. A villamosvonalak mentén új, korszerű FUTÁR kijelzőket telepítettek.

Akadálymentes, térkő burkolatú villamosperonok épültek, a villamosokra így kényelmesebben és biztonságosabban lehet fel-, illetve leszállni. A villamosperonokhoz csatlakozó járdák is térkő burkolatot kaptak, valamint a terület zöldfelületét is újrarendezték. A teljes felsővezeték-hálózat cseréjét is elvégezték, új tartóoszlopokat állítottak, valamint megújult az áramellátás. A közvilágítási rendszer is újjászületett: a világítótestek a felsővezeték-tartó oszlopokra kerültek. A felújításnak köszönhetően a villamosokon az utazási idő irányonként 2-3 perccel csökken.

BKK

Hozzászólások