Keresés
-18O
Budapest
2020.12.01., kedd (Elza)

Balesetveszélyes a játszótér a Várnál

Helstáb Laura- 2016.07.27. 10:21
1364
A szülők szakértői elemzést csináltattak a Mátyás Király Játszóparkról - kiderült, hogy a játékok nagy része balesetveszélyes.

Forrás:Facebook/Budavári Mátyás király játszótér

A budai Vár szomszédságában lévő játszóteret múlt ősszel újították fel, mintegy negyvenmillió forintból. Az eredmény nagyon látványos lett, ám azóta több probléma is felmerült vele kapcsolatban. A szülők arra panaszkodtak, hogy gyerekek beszorulnak a játékokba, a földet borító mulcsból pedig tüskék fúródnak beléjük. Az önkormányzat nem lépett semmit, ezért a szülők saját pénzből végeztették el a szakértői elemzést - írta a 444.hu.

A szakértő a hét játékból hatot balesetveszélyesnek talált, csak a homokozó volt biztonságos. A játszótér fő attrakciója, a

Mátyás király vára 32 ponton balesetveszélyes: kiállnak a csavarok és drótvégek, beszorulhatnak a gyerekek, instabil a lengőhíd, szálkás a fa, és nincsenek megfelelően burkolva a villanyvezetékek.

Forrás:Facebook/Budavári Mátyás király játszótér

Az ELTE biológiai tanszéke szerint a mulcs is veszélyes: a gyerekekbe apró tüskék fúródhatnak, melyek nemcsak fájdalmat okozhatnak, hanem gyulladást is. A mulcs egyébként gyakran használt anyag játszóterek borításánál, de fontos, hogy olyan fenyőből legyen, amelynek a kérge nem veszélyes.

Forrás:Facebook/Budavári Mátyás király játszótér

A szülők elküldték a szakvéleményt az önkormányzatnak, akik nem sokkal utána bezáratták a játszóteret. Abban a szülők nem biztosak, hogy a vélemény miatt, hanem az is lehet, hogy azért, mert

nemrég leesett egy gyerek a játékvárból, és mentőt is kellett hozzá hívni.

Az önkormányzat mindenesetre elismerte, hogy lehettek veszélyes játékok a játszótéren. A hidakat javítják, a hintákat kopás és anyagfáradás miatt leszerelték.

Hozzászólások