Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Azt már tudjuk, hogy nem dzsihadisták robbantottak, de azt még nem, hogy kik és miért akarták megölni a rendőröket

Azt már tudjuk, hogy nem dzsihadisták robbantottak, de azt még nem, hogy kik és miért akarták megölni a rendőröket

Offmedia/MTI- 2016.09.26. 12:14
1864
A jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető a fővárosi Teréz körúton szombaton történt robbantással kapcsolatban - közölte Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke.

Forrás:MTI Fotó: Lakatos Péter
Ma reggel zárt ülést tartott a rendészeti bizottság, ahol Molnár Zsolt elmondta: a robbantás motivációjáról keveset tudni jelenleg, a nyomozás zajlik, a jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista háttérmotiváció nem valószínűsíthető. A jelek szerint a két rendőr vagy a rendőrség volt a célpont, azonban a motivációról biztosat keveset tudni jelenleg - nyomatékosította.

Hangsúlyozta, a nyomozás során több variációt vizsgál a rendőrség: lehettek-e személyes motívumok az ügyben, a rendőrséggel szembeni, esetleg a magyar állam és társadalom elleni támadás állhat-e a robbantás mögött. Mint mondta: az egyértelműen kijelenthető, hogy a két rendőr életét ki akarták oltani. Az elkövetés körülményei az elkövetés eszköze egyértelműsítik ezt.

Közölte, a testület ülésén kifogásolta, hogy mintegy húsz óra telt el a robbantás és az első érdemi tájékoztatás között. Szerinte ennyi időnek nem szabad eltelnie egy jogállamban az állampolgárok tájékoztatása nélkül, mert ennyi idő alatt kétségek, félelmek és indulatok keletkeznek. Molnár Zsolt szerint ez súlyos kommunikációs hiba volt.

Hozzászólások