Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Az MSZP ingyen diáktejet, a Jobbik több szélerőművet szeretne az országban

Offmedia/MTI- 2016.09.10. 13:25
549
Két ellenzéki sajtótájékoztató, két különböző cél.

Forrás:MTI/Jászai Csaba
Az MSZP kezdeményezi a parlamentben az iskolatejprogram kiterjesztését annak érdekében, hogy minden diák kaphasson legalább egy pohár tejet vagy annak megfelelő tejterméket a tanítási napokon.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően azt mondta, szégyenletes, hogy miközben a Fidesz "naponta milliárdokat költ értelmetlen intézkedésekre, az ország pedig belefullad a központi korrupcióba", addig a kormány "már egy pohár tejet is sajnál a gyerekektől". Az ellenzéki politikus szerint szeptembertől a kabinet pénzhiány miatt kizárja a rászoruló gyerekek 40 százalékát az iskolai tejprogramból. A szigorítás miatt írásbeli kérdéssel fordulnak az agrárminiszterhez. Bangóné Borbély Ildikó felszólította a kormányt, hogy a iskolatejprogram szűkítése helyett terjessze ki azt minden diákra és tanítási napra. A szocialista képviselő szerint ez nem csak a gyereknek lenne nagy segítség, hanem a tejválsággal küzdő magyar gazdaságnak is.

Eközben a Jobbik szerint nem lehet a megújuló energiák ellen menni, a magyar rendszerekben még bőségesen van lehetőség a bővítésre. Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője erről szombaton nyilatkozott, azt ígérve, ha kormányra kerülnek, újra ki fogják írni a szélenergia-tendert.

Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatóját követően ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a parlament a jövő héten tárgyalja az energetikai törvény módosítását. Elmondása szerint a jogszabályban a kormány saját hatáskörbe akarja vonni a szélerőművek beruházásának engedélyeztetését. Mivel korábban - a képviselő szerint - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt mondta, szélerőművek nélkül is megvalósítható az energiastratégia, a kormánynak az a célja a törvény elfogadásával, hogy ne épüljenek újabb szélturbinák a beleegyezése nélkül. A Jobbik viszont úgy látja, nem lehet a megújuló energiák ellen menni, a magyar rendszerekben még bőségesen van lehetőség a további bővítésre.

Hozzászólások