Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Az MSZP szerint a kormány túl sok pénzt von el a BKV-tól

MTI- 2016.12.11. 16:37
813
Emellett garanciát szeretnének a 3-as metró felújítására is.

Forrás:MTI Fotó: Máthé Zoltán
A Magyar Szocialista Párt vasárnapi közleménye szerint Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke kijelentette: egyre rosszabbul teljesít a főváros a Fidesz és a kormányfő miatt. A kormánypárt nem veszi észre, hogy ha a főváros "beomlik",  azt az egész ország megsínyli majd - tette hozzá.

Horváth Csaba, a fővárosi MSZP képviselői csoport vezetője szerint a fővárosiak napi 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be, ezért megérdemlik, hogy biztonságos, normális körülmények között élhessenek és közlekedhessenek a városban. "Ezért követeljük, hogy a kormány haladéktalanul adja vissza azt az évi 40 milliárd forintnyi elvont forrást, amit a BKV működéséből évente kivon" - hangsúlyozta.

Az MSZP követeli azt is, hogy a kormány adjon írásos garanciát a 3-as metró felújítására. Ráadásul nem "fapados" megoldásokat várnak, hanem azt, hogy minden állomás legyen akadálymentes, és szereljék be azokat a biztosítóberendezéseket, amelyek megakadályozzák, hogy a járművek egymásba csúszhassanak - áll a közleményben.

Hozzászólások