Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Az éjszakain próbálták kirabolni az alvó utast, a rendőrség szeme láttára

Helstáb Laura- 2016.04.06. 16:47
385
Civil ruhás rendőrök akció közben leplezték le a tolvajokat a 6-os villamoson.

A tolvajok gyakran kihasználják az éjszaka hazafelé tartó ittas, vagy csak fáradt utasok figyelmetlenségét, ezért XI. Kerületi Rendőrkapitányság civil ruhás akciót indított március 19-én. Észrevétlenül rendőrök ügyeltek az utasok biztonságára a megállókban és az éjszakai járatokon.

Éjjel 3 óra körül a 6-os villamos Móricz Zsigmond körtéri végállomásán figyeltek föl arra a két gyanúsan viselkedő férfira, akik többször végigsétáltak a megállóban várakozó szerelvényen, megfelelő "áldozatot" keresve. Amikor megtalálták - egy alvó férfit - a villamos indulása után elemelték a bőröndjét. Magukban már biztos örültek a jól sikerült akciónak, a meglepetés csak akkor érte őket, amikor le akartak szállni a Mester utcánál, a rendőrök azonban megállították őket.

Forrás:police.hu

A tetten ért tolvajokat, L. Attilát (52) és B. Tamást (20) a nyomozók előállították a IX. Kerületi Rendőrkapitányságra, és őrizetbe vették. Kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárást. A bíróság március 21-én elrendelte L. Attila előzetes letartóztatását, társa szabadlábon védekezik - írja a polcie.hu.

A rendőrség az akcióval arra szerette volna felhívni az éjszakai járatokon utazók figyelmét, hogy ügyeljenek jobban vagyontárgyaikra, különben egy kis elbóbiskolás alatt könnyen hasonló bűncselekmény áldozatává válhatnak.

Hozzászólások