Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Álrendőr rabolt milliókat Budapesten

Offmedia- 2016.07.27. 12:00
551
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki magát rendőrnek kiadva rabolt ki egy könyvelőirodát.

Forrás:Pixabay

A férfi 33 millió forintot rabolt el egy XIII. kerületi könyvelőirodából 2009 augusztusában. Több mint hat évig körözték, decemberben kapták el, most pedig bíróság elé állítják jelentős értékre elkövetett rablás és személyi szabadság megsértése miatt.

A férfi a rablás napján rendőri egyenruhában, pisztolytáskával az oldalán lépett be az irodába, ahol azt állította, lopás miatti bejelentést jött ellenőrizni. Mivel nem volt ilyen bejelentés, az ott dolgozó alkalmazottak gyanakodni kezdtek - az egyik nő azt is észrevette, hogy nincs sorszám a rendőri igazolványán, és kérte, hogy igazolja magát. A férfi erre leültette egy székre és megkötözte a kezét, majd elindult hátra a pénzért, de a nő felállt, és utánament. A rabló kigáncsolta, aztán összekötötte a lábát is, majd így tett a másik alkalmazottal is. Ezután már csak fogta a pénzkazettát és lelépett.

A jelenleg más bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak - írja a 24.hu.

Hozzászólások