Keresés
-18O
Budapest
2021.03.02., kedd (Lujza)

Áder János részvétét fejezte ki az orlandói mészárlás miatt

MTI- 2016.06.13. 10:10
432
Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Barack Obama amerikai elnöknek az Orlandóban történt fegyveres támadás, az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb tömegmészárlása miatt.

Forrás:MTI/Koszticsák Szilárd

Az államfő részvéttáviratában azt írta: mély megrendüléssel fogadta a szomorú híreket a floridai Orlandóban történt kegyetlen fegyveres támadásról, amely számos ártatlan áldozatot követelt.

"Engedje meg, hogy Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak. E nehéz órákban mindnyájukkal együtt érzünk, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban. A merénylet sebesültjeinek mielőbbi gyógyulást kívánunk" - írta Áder János.

A köztársasági elnök részvéttáviratában hangsúlyozta: "mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék az erőszak, a pusztítás, a terror megszállottjai".

Az államfő egyben arról biztosította az amerikai elnököt, hogy Magyarország kész kivenni részét azokból a közös erőfeszítésekből, "amelyek révén tovább erősíthetjük országaink és állampolgáraink biztonságát".

Vasárnapra virradó éjszaka a Pulse nevű orlandói melegbárban egy 29 éves férfi válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Mielőtt a rendőrök és különleges egységek agyonlőtték, ötven embert megölt és ötvenhármat megsebesített. Barack Obama terror- és gyűlöletcselekménynek minősítette a történteket.

Hozzászólások