Keresés
-18O
Budapest
2020.11.28., szombat (Stefánia)

A szerdai budapesti járatait is törölte a Brussels Airlines

Szaghmeiszter Máté- 2016.03.22. 19:28
454
A keddi brüsszeli robbantások miatt szerdai brüsszeli járatait is törölte a Brussels Airlines - közölte Hardy Mihály, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője.

Egy megemlékező mécsest helyez el a brüsszeli robbantások áldozatainak emlékére a Belga Királyság magyarországi nagykövetségénél.
Forrás:MTI / Mohai Balázs

A belga légitársaság szerdán három járatot indított volna Budapest és Brüsszel között, reggel fél hétkor, délben, illetve 17.40-kor, de ezek egyike sem indul el. A Lufthansa-csoporthoz tartozó cég korábban azt közölte, hogy akiknek március 22. és 28. között volt foglalása a Lufthansa, az Austrian, a Swiss, az Eurowings vagy a Brussels Airlines valamelyik brüsszeli gépére, azoknak egy átfoglalás vagy visszamondás ingyenes.

A Budapest Airport Facebook-oldalán azt javasolta az utasoknak, hogy lehetőleg két órával a járatuk indulása előtt érkezzenek ki a repülőtérre. Emlékeztetőül: ma reggel terrortámadásokat követtek el Brüsszelben: a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt robbantásokban az eddigi információk szerint  harmincnégyen meghaltak és harmincöten megsebesültek. A nemzetközi repülőteret lezárták, valamennyi járatot törölték, a repülőtérre vezető utak pedig járhatatlanok. A merényletek hatására a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más repülőterekre irányították át. A Zaventem repülőtér szerdán is zárva marad a terrorfenyegetettség miatt.

Hozzászólások