Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

A hétvégén vége a nyárnak, tíz fokkal kevesebb lehet

Offmedia- 2016.09.16. 10:04
569
Eddig és nem tovább lehetett visszatartani az őszt.

Forrás:Stockphoto

A hétvégén a napsütés mellett már többször, többfelé várható eső is. Fokozatosan lehűl a levegő is, néhol már csak 20 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken a nap nagy részében még gomolyfelhős, napos idő lesz. Főként északkeleten viszont már ekkor is lehet néhol zápor, majd délután nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, késő estétől a Nyugat-Dunántúlon is lehet helyenként zápor, zivatar. Emellett többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között alakul.

Szombaton kezdetben nagyrészt erősen felhős idő várható, többfelé alakul ki zápor, zivatar. A déli óráktól egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Elsősorban a Dunántúlon többfelé megerősödhet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet, napközben északnyugaton 21, délkeleten 27 fok körül alakulnak a maximumok.

Vasárnap a Dunántúlon kevesebb, másutt viszont többórás napsütés várható. Az Alföldön néhol, másutt elszórtan várható záporeső, nyugaton esetleg zivatar is lehet. A minimum hőmérséklet 11-16 fok között valószínű. Nappal 20-26 fokig melegszik a levegő.

(OMSZ)

Hozzászólások