Keresés
-18O
Budapest
2020.12.01., kedd (Elza)

A hétvégén melegszik az idő

Helstáb Laura- 2016.04.28. 17:00
377
Változékony idővel búcsúzik az április: napsütésre, de esőre is számítani lehet a hétvégén. A május elsejei vasárnapon viszont már ismét 20 Celsius-fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás:Helstáb Laura

Pénteken még elkaphatunk egy-egy elvonulóban lévő záport, de az ország északnyugati harmadán többórás napsütésre lehet számítani. A minimumhőmérséklet általában plusz 3-8 fok között valószínű, de északnyugaton hűvösebb lesz, ott akár mínusz 1 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok 13-18 fok között alakulnak.

Szombaton is előfordulhat még helyenként zápor, de számottevő csapadék sehol sem lesz, több órára kisüt a nap. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet, elsősorban a Dunántúlon több helyen lehet talajmenti fagy. A legmagasabb hőmérséklet 17-20 fok között várható.

Vasárnap, május elsején délelőtt lehet szűrt napsütés. Napközben megnövekszik a felhőzet és délután elsősorban délen már eső, zápor kialakulhat. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte, hogy a csapadék előfordulásában és mennyiségében most az átlagosnál is nagyobb a bizonytalanság. A szél is több helyen megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű. Nappal 17-21 fokig melegszik a levegő - olvasható az az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hozzászólások