Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

A budapestiek nagy része nem akar múzeumokat a Ligetbe

Helstáb Laura- 2016.07.04. 16:49
524
Egy friss közvéleménykutatás eredménye szerint a fővárosiak több mint négyötöde elutasítja a Liget-projektet.

Forrás:ujjealigetben.blog.hu

A Medián által készített telefonos közvéleménykutatásban 500 embert kérdeztek meg, hogy mit szólnak a Liget átalakításához. Az egyik kérdés így szólt: "A kormányzati tervben a Városligetbe új épületeket, múzeumokat építenének, ami fakivágással járna. Más tervek szerint megőriznék a fákat, megújítanák a zöldfelületeket, de nem épülnének épületek, múzeumok a park egy része helyén. Ön melyik verziót választaná?”. A megkérdezettek 81 százaléka választotta az utóbbi lehetőséget: a zöldfelület megújítását támogatják, de a múzeumépületek felhúzását nem.

A következő kérdésben, hogy a tervezett múzeumok a Városligetben épüljenek fel, vagy más, zöldfelületet nem veszélyeztető területen (pl. a Nyugati mögött) már 86 százalékuk szavazott az utóbbira. Csak 13 százalék gondolta úgy, hogy a Liget-projekt jó, és a Városligetbe épüljenek az új múzeumok.

A kutatással a Greenpeace bízta meg a Mediánt, akik az eredményeket megkapva úgy gondolják, itt az ideje, hogy a kormány figyelembe vegye a városlakók véleményét, és meginduljon az érdemi diskurzus. Addig a Ligetvédők folytatják a tiltakozást, a hétre végig programot szerveztek.

Ti mit gondoltok?

Mi legyen?
Újítsák fel a parkot, de ne legyenek új épületek!
Legyen az új múzeumnegyed a Városligetben!
Semmi, minden maradjon úgy, ahogy van!
Quiz Maker

Hozzászólások