Keresés
-18O
Budapest
2020.12.01., kedd (Elza)

A bírók egy része is tüntet ma a tanárok mellett

Helstáb Laura- 2016.04.20. 09:16
468
A bírók számára speciális szabály tiltja a sztrájkot, ezért azzal tüntetnek a tanárok mellett, hogy a tárgyaláson kívül is viselik ma a fekete talárjukat.

Azok a bírók is csatlakoztak a sztrájkhoz, akik elégedetlenek a bíróság feudális működésével: ők ma feketében tüntetnek. Az Egyéni Függetlenség és Felelősség Fórum nevű, bírók alapította testület a "a pártállam politikai komisszárjának" nevezett szegedi bírónőnek emléktáblát avató Szegedi Ítélőtábla elnökének lemondását is követelik, valamint azt, hogy távozzon Wellman György, a Kúria-bíró, aki bocsánatkérő levelet írt a Magyar Bankszövetségnek.

A Szepesházi Péter és Ravasz László által alapított testület azt írja az oldalán, hogy az egyéni bírói függetlenség megőrzése alapfeltétele a munkavégzésüknek, azért "kérik az Országos Bírói Tanácsot, hogy határozatban foglaljon állást a hatalommegosztás és a bírói pártatlanság, a bírósági igazgatás átláthatósága, a jogfogyasztó polgárok tiszteletben tartása, Harangozó Attila és Wellmann György lemondása, az emléktábla eltávolítása szükségessége mellett".

A pedagógusokkal szolidarítva támogatják az oktatás javítására irányuló politikamentes célokat. A tanársztrájkról bővebben itt.

Hozzászólások