Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

20 vadonatúj busz áll forgalomba Budapesten

Szaghmeiszter Máté- 2016.05.02. 11:57
695
Májusban is tovább bővül az alacsonypadlós közösségi közlekedési szolgáltatás, segítve a kerekesszékkel, vagy babakocsival közlekedőket, illetve az idős és a mozgásukban korlátozott utasokat.

Dél-Budapesten tizenöt darab vadonatúj csuklós Mercedes Conecto busz áll forgalomba, a budavári buszvonalakon pedig elindul az első öt Modulo elektromos midibusz; mindkét busztípus az alacsonypadlós és légkondicionált fővárosi buszok arányát javítja.

Forrás:BKV Facebook

prilis végén, illetve május elején forgalomba álló 20 vadonatúj busznak köszönhetően kényelmesebben lehet majd utazni számos vonalon. Május 1-jén újabb 15 darab Mercedes Conecto G típusú csuklós, alacsonypadlós, légkondicionált autóbusz áll forgalomba. Ezek közül hat-hat darab a 7-es és a 36-os, két darab a 97E, és egy darab a 133-as buszvonalon növeli majd az utazás komfortját, illetve a felsorolt járatokon már jelenleg is közlekedő Conectók számát. Az új járműveket – ahogy a többi ilyen típusú buszt is – a VT-Arriva üzemelteti.

Ezt megelőzően, április 30-án áll forgalomba a budavári 16A és 116-os buszvonalon az első öt darab C68E Modulo elektromos meghajtású, akadálymentes, légkondicionált midibusz, amelyet további 15 darab ugyanilyen jármű követ majd a későbbiekben. A BKV által üzemeltetett modern, fővárosi közlekedés igényeit maximálisan kiszolgáló elektromos meghajtású, alacsonypadlós járművek 8 méter hosszúak és 41 (kerekesszékes utas esetén 37) főt képesek szállítani egyszerre (4 utas/m2-rel számolva). A zéró emissziós autóbuszok kevésbé terhelik a környezetet zaj- és légszennyezéssel a hagyományos üzemanyaggal vagy hibrid üzemmódban működő társaiknál, ráadásul üzemeltetésük költsége is kedvező.

BKK

Hozzászólások