Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

2 friss BKV-s ácsorgós hír egy cikkben

Szaghmeiszter Máté- 2016.02.11. 11:14
593
Állj arrébb! Állj oda! Állj ide! Oda biztos, hogy nem állhatsz! Na jó, megengedem, hogy ide állj!

A BKK két ácsorgással kapcsolatos hírt is közölt, így inkább egybe raktuk az izgalmas történéséket.

NE ÁLLJ ODA, ÁLLJ BELJEBB

A fővárosban közlekedő legújabb Skoda-Solaris trolibuszokon utazva tapasztalható, hogy ha valaki az utastérben, az ajtók elé felfestett sárga sávon belül tartózkodik, az ajtók nem csukódnak be. Ezért a BKK közösségimédia-kampányt indít, valamint holnap üzemkezdettől, minden trolibuszon egy héten keresztül 20 percenként, a FUTÁR rendszer segítségével hangos utastájékoztatás keretében hívják fel a figyelmet erre az újdonságra.

Forrás:BKK

Egy újonnan beszerzett jármű esetében az utasok részéről is természetes elvárás a kényelem mellett a biztonság és az energiatakarékosság. Budapesten az elmúlt időszakban beszerzett legújabb Skoda-Solaris trolibuszokon az ajtóknál infravörös érzékelők vannak beépítve, melyek észlelik, ha valaki az ajtó két szárnya közé került és automatikusan visszanyitják azokat. Ebből következik, hogy az ajtók akkor tudnak becsukódni, ha senki nincs az infravörös érzékelők útjában. Ezen felül 5 fok alatt a trolibuszok téli üzemmódban közlekednek, ilyenkor az ajtók nem a járművezető által vezérelve, hanem automatikusan záródnak. Az ügyfelek komfortérzetének érdekében a végállomáson álló trolibusz ajtói 5 másodperc után bezáródnak, ha nem érzékelnek felszállót, ennek köszönhetően kevesebb energiafelhasználás mellett télen melegebb, nyáron pedig hűvösebb marad a trolibusz utastere. Az említett infravörös érzékelők, amennyiben szükséges, a vezető által kikapcsolhatók. Bízunk benne, hogy ügyfeleink a biztonságos és kényelmes utazásukat szolgáló új rendszert rövid idő alatt megszokják, és szívesen utaznak továbbra is ezekkel a korszerű járművekkel.

OTT MÁR FELESLEGESEN ÁLLSZ, ÁLLJ INKÁBB IDE

A H5-ös HÉV Batthyány tér M+H felé tartó szerelvényei 2016. február 9-től (keddtől) az Aquincum állomásnál új, az ellenkező irányú vonatokéval egy vonalban elhelyezett peronnál állnak meg. A megállóhely átköltöztetésére – amelynek köszönhetően az Aquincumnál megálló vonatok, illetve buszjáratok felől csökken a gyaloglási távolság – a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításához kapcsolódó építkezés adott lehetőséget.

Forrás:Fotó: Flickr / Michael Day

A Batthyány tér M+H felé tartó H5-ös HÉV-re február 9-től (keddtől) az Aquincum állomáson új peronnál lehet felszállni, amely a Szentendrei út vasúti híd és Zsófia utca közötti szakaszán húzódik. Az új peron mindkét végén taktilis jelek segítik a vakok és a gyengénlátók biztonságosabb közlekedését. A megállóhelyen a kényelmesebb várakozás érdekében új padokat, esőbeállókat helyeztek el.

A gyalogosok, a kerékpárosok, illetve az autósok megszokták, hogy a Batthyány tér irányába haladó vonatok megállnak az átjáró előtt; mivel az új megállóhely üzembe helyezésével a szerelvények csak a Zsófia utcai útátjáró után állnak meg, a HÉV-ek biztonsági okokból lassabban haladnak majd át az átjárón. A BKK ennek ellenére kéri, hogy aki arra tart, figyelemmel, az elsőbbség megadásával közlekedjen.

Hozzászólások